(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В України набуває популярності новий овоч – броколіні

AgroNews.ua. -12.07.2020

Зверху броколі, знизу спаржа: продуктовий ринок України завойовує новий овоч – броколіні. Це результат схрещення двох капуст. У броколіні їстівне все: і стебло, і листя. Про це повідомляє tsn.ua, пише agronews.ua.

Агроном Олександр Проценко показує своє експериментальне поле на 8 сотках. Насіння броколіні дороге, а овоч українцям ще маловідомий, тому і вирощують небагато. «Культура досить невибаглива, як звичайні броколі, капуста. Потрібен полив, добрива. Збираємо, коли суцвіття 15 см. В їжу ідуть листочки суцвіття, і ніжка, все йде у їжу», — пояснює Олександр. Шеф-кухар Ярослав Артюх до броколіні поки лише приглядається, у меню ресторану, де він працює, нового овочу ще немає. Спершу шеф вимиває броколіні і наголошує: «Зрізати нічого непотрібно». Далі хвилинку бланшує та викладає на лід, щоб зупинити процес приготування. На кілька хвилин Ярослав відправляє броколіні у гарячу духовку і страва готова. Тепер шеф готує соус зі сметани, кефіру, часнику та зелені, а тоді дегустує та ділиться враженнями від смаку: «Броколіні досить хрумка, смак, як обіцяли фермери, спаржи з присмаком броколі. Досить цікавий продукт і варто скуштувати». Їсти новий овоч можна і сирим, просто додавши лимонного соку. Смак та вітаміни — дві складові, за які дієтологи полюбили броколіні. У цій капусті — наші розум та пам’ять, кажуть дієтологи. І протипоказань, якщо з капустою не переборщити, фактично немає. Фермери сподіваються, що броколіні стане таким популярним овочем, як і аспарагус. Спаржа, до речі, наш ринок завойовувала років із десять. 

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 15.07.2020, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 18 | Загрузок нет | Рейтинг: 0.0