(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Норвегії відкрився перший у Європі підводний ресторан

Сім тисяч відвідувачів уже записалися в чергу, щоб витратити на вишукані страви не менше як $440 на людину

Перший підводний ресторан відкрився сьогодні у Європі. Щоб поїсти у водних глибинах серед риби, вже зареєструвалося понад 7000 людей, передає standard.co.uk.

Ресторан Under знаходиться біля південного узбережжя Норвегії. На вигляд це велика бетонна труба, занурена в Північне море. Крім англійського значення «внизу», «під [водою]» Under також означає норвезькою «диво».

Конструкцію і дизайн ресторану розробила норвезька архітектурна компанія Snoehetta, дизайнери якої також створили оперний театр в Осло і Національний Музей памʼяті 11 вересня в Нью-Йорку.

Відвідувачі підводного ресторану спочатку можуть подумати, що потрапили в сауну, оскільки дерев'яні дошки покривають всю надводну частину ресторану. Восьмиметрові сходи ведуть у великий підводний зал, який вміщує близько 40 відвідувачів і оточений гігантськими прозорими вікнами з видом на морські простори.

Глава архітектурного бюро Snoehetta К'єтіл Торсен розповів, що споруда може витримувати суворі морські погодні умови і має форму, яка здатна протистояти навіть цунамі.

Ресторан спроектований таким чином, щоб на скляній стіні була мінімальна кількість відображень зсередини, приміщення наповнюється природним світлом, відфільтрованим зеленуватим відтінком морських вод.

Повне меню з 18 страв на основі місцевих інгредієнтів і морепродуктів, включаючи напої, обійдеться клієнтам ресторану в суму 3700 норвезьких крон (близько $440) на людину.

У світі вже є кілька підводних ресторанів, але в тропічних водах – на Мальдівах в Індійському океані і в Дубаї (ОАЕ) в Перській затоці.

 

https://mind.ua/news

 

Добавил: CNTB, 17.12.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 20 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0