(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Українські бджолярі отримали ліцензію на виробництво питного меду

AgroNews.ua. -03.07.2019 

Українські бджолярі не тільки відновили стародавній рецепт медівки, а й отримали першу в Україні ліцензію на виробництво та оптовий продаж алкогольних напоїв, зокрема питного меду. Її отримав виробник медівки Олександр Скрипка – партнер бджільничого кластеру “Меди Межиріччя”, повідомляють Семенівські вісті.

“Ліцензія дозволяє реалізовувати власну продукцію не лише на виставках і ярмарках, а й у торговельних мережах”, – зазначив уповноважений представник асоціації “Кластер “Меди Межиріччя” Дмитро Логвиненко. Медівка – це дійсно унікальний продукт. Традиційний алкогольний напій, відомий ще з давніх часів. Отримується він шляхом натурального бродіння з натурального меду. Технологія дуже схожа на винну але використовується не виноградний сік, а мед або мед з додаванням соку ягід. “Я дуже радий, що ми зараз відроджуємо народні традиції виготовлення таких напоїв. Для цього ми не тільки відновили стародавній рецепт, а й розробили технічну документацію щодо виготовлення медових напоїв”, – розповів Дмитро Логвиненко. “Меди Межиріччя” – перший агропромисловий бджільничий кластер, який було створено у 2018 році на базі приватного сільськогосподарського підприємства “Дружба” у Полтавській області.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 12.08.2019, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 3 | Загрузок нет | Рейтинг: 0.0