(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

У світі створили сорт гарбузу зі смаком ананасу

AgroNews.ua. -15.10.2021

У мексиканський сорт Піпіан неможливо не закохатися. Це гарбуз із маслянистою м’якоттю, що пахне ананасом. Про це повідомляє gazeta.ua, пише agronews.ua.

Цей гарбуз довго зберігається. Лежить у погребі до трьох років. На відміну від воскових сортів, має ніжний, а не прісний смак. Листя і стебла Піпіана — як у звичайного гарбуза. Насіння біле, по краю з блакитними ворсинками. Плоди круглі, білі, із зеленими смужками. М’якуш помаранчевий й соковитий. Так розповідає Руслан Духов, колекціонер овочів із Дніпропетровської області. “Сорт невибагливий, добре росте на пухкій землі. Сію наприкінці квітня на городі на глибину 5 сантиметрів. Перед цим тримаю добу в теплій воді. У ямку кладу по три насінини. Сходи з’являються за тиждень. Залишаю по дві найміцніші рослини в кожній ямці, решту видаляю”, – пояснює колекціонер. Схема посадки — 90 на 120 см. За сезон на кущі зав’язується до 20 плодів, із кожного отримує 100–200 насінин. Піпіан добре переносить спеку, але повільніше росте. У мексиканський сорт Піпіан неможливо не закохатися. Це гарбуз із маслянистою м’якоттю, що пахне ананасом.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 23.10.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 18 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.0