(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Торт “Наполеон”: походження та легенди

А ви знаєте його справжнє походження?

Що це за десерт?

Торт Наполеон також відомий як mille-feuille, свого роду торт зі шматочками заварного крему, і був одним з найпопулярніших тортів в Росії протягом двох століть. Як відомо, «точне походження mille-feuille невідомо», проте, одна з версій передбачає зв’язок між назвою торта і перемогою росіян над Наполеоном в 1812 році. Імовірно, трикутна форма частини торта завдяки якій страва нагадує знаменитий капелюх Наполеона. Перша назва десерту була Наполітано або, по-англійськи, неаполітанський, тобто солодкі ласощі в стилі Неаполя. Сьогодні неаполітанська їжа по праву славиться ще одним великим винаходів – піцою, але її претензія на делікатну випічку менш відома.

Походження

Його походження може бути навіть давніше, ніж підозрював Карем. У стародавніх римлян не було печива, як французькі шеф-кухарі знають це сьогодні, але у них були листкові десерти, зроблені з тонких тортів або листів, складених разом з медом і вершками або м’яким сиром. Названий плацентою, цей елегантний десерт був найдавнішим попередником сучасного Наполеона. Він також пов’язаний з найвідомішим солодким експортним продуктом іншої країни – грецької пахлави, але на відміну від інших середземноморських страв, римська версія завжди включала вершкову начинку замість нарізаних горіхів або поруч з ними.

Наполенон- назва не на честь Наполеона Бонапарта

Наполеон, можливо, втратив зв’язок з Неаполем, тому що його ім’я дуже нагадувало ім’я французького імператора. Наполеон Бонапарт зробив такий драматичний слід в підручниках історії, що його ім’я витіснило французький Наполітано, коли англійські кухарі популяризували листковий десерт і перевели його в своє меню. Ви бачили схожий збіг між загальним і правильним іменем з картоплею фрі, названа так тому, що картопля по-французьки обрізана – розрізана на довгі смужки, а не тому, що це французький винахід.

Різні назви

Наполеон, Наполітано або міллефоглі зі смаком солодкого заварного крему і хрусткого тіста, вкритого мармуровою глазур’ю, на будь-якій мові смачно. Неаполітанські кухарі як і раніше цінують десерти, які радують мову контрастами за текстурою і температурою, тому спробуйте солодкі італійські ласощі після вашого наступного прийому їжі і поділіться історією італійського десерту з дивним французьким акцентом.

Інгредієнти та технологія приготування

Інгредієнти дуже прості, нічого особливого, але техніка приготування досить складна і вимагає просунутих навичок. Це ні в якому разі не останній рецепт – його приготування займає близько 3-4 годин, і треба постояти протягом ночі, щоб тісто увібрало вершки. Так що, якщо у вас достатньо часу і ви хочете здивувати свою сім’ю і друзів класним пирогом зі старим зачаруванням на різдвяну вечерю, випробуйте свої кулінарні навички і спробуйте!

https://apetit.com.ua/uk/торт-наполеон-походження-та-рецепт/

Добавил: CNTB, 20.05.2020, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 14 | Загрузок нет | Рейтинг: 3.8