(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

ТОМАТ-ЛУКУМ: селекціонери вивели томат, який стає солодшим у стресових умовах

AgroDay.-31.08.2018

Ізмірському технологічному інституті (Туреччина) вчені з кафедри молекулярної біології і генетики вивели новий сорт томату, смакові якості якого не тільки не погіршуються в стресових умовах, а навпаки — поліпшуються, повідомляє EastFruit.

Селекціонери стверджують, що надлишок води або солей в ґрунті тільки підсилюють смак томату. До того ж, нововиведений сорт демонструє на 50% вищу врожайність, ніж поширені сорти. За словами вчених, з площі в 93 кв. м зазвичай збирають близько 12 тонн томатів, в той же час їх томат дозволяє зібрати 17 тонн з тієї ж площі. Розробкою такого сорту селекціонери змушені були зайнятися через те, що в основних районах-виробниках томату в Туреччині внаслідок внесення великої кількості добрив і зрошення підвищився рівень солей в ґрунті. Також повідомляється, що цей сорт стане доступним виробникам через три роки, так як ще потрібен час на завершення процесу його реєстрації.

agroday.com.ua/

Добавил: CNTB, 06.09.2018, в категорию Цікаві факти
| Теги: який стає солодшим у стресових умов, ТОМАТ-ЛУКУМ: селекціонери вивели то
Просмотров: 10 | Загрузок нет | Рейтинг: 0.0