(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Рекордне зростання. Як сидр став лідером серед алкогольних напоїв

Agravery. -18.09.2020

Українським виробникам яблук є сенс замислитися щодо налагодження виробництву сидру. Ця ніша алкогольних напоїв зростає найшвидше у всьому світі. У зв’язку з пандемією названа тенденція лише посилиться.

Якщо у 2016 році світове виробництво сидру становило 10 млн тон, то до 2023 експерти передбачають зростання показника до 16 млн тон. Одні називають сидр напоєм молодих, інші - приводом для домашньої вечірки. А ще легкий алкогольний напій став альтернативою пиву через популяризацію здорового способу життя. «Все про сидр» — під такою назвою у Києві відбувся семінар від BRIDGES в співпраці з Пенсільванським Університетом (Penn State University), США та за підтримки GEA, Україна, де експерти та виробники розповіли про стан ніші. «— Споживання сидру — це єдина категорія алкогольних напоїв, яка дає зростання понад один мільйон тон щорічно у світі. Це шалена цифра, показник сягне 16 млн тон за прогнозами аналітиків вже у 2023 році. США — це світовий лідер по споживанню сидру. В Європі найбільшим споживачем сидру є Чехія, це пивна країна, та через прагнення здорового способу життя сидр став виглядати більш привабливо,» — розповів Богдан Шаповал, директор Ради з питань експорту. За останні дослідженнями Euromonitor, сидр названо напоєм молодих, тобто людей віком до 30−40 років. «— Самий великий сегмент ринку споживання сидру — це населення до 30 років. Для людей цього віку пандемія вже змінила звички споживання алкоголю — мало що вживається в ресторанах, кафе, більше випивається вдома. Також споживачі купляють продукцію напряму у локальних невеликих виробників сидру, саме для того, щоб у ці часи підтримати виробництво,» — вважає Карла Снайдер, Експерт Гільдії Пенсільванського Сидру (США). В подальшому розвиток ринку сидру буде рухатися у бік зростання якості. Це пов’язано і з смаковими вподобаннями, і вимогами до корисності продуктів харчування, що зросли під час пандемії. «— Щоб розробити нову продукцію, потрібно довго вивчати світовий досвід, що ми і робимо. Не всі виробники сидру знають, що є ГОСТ, розроблений професором Луканіним. Відповідно, не всі виробники сидру здатні працювати згідно з ГОСТом — це складно, бо сидр робиться методом повного бродіння яблучного соку,»— каже професор Олександр Литовченко, зав. лабораторії інноваційних харчових технологій.

 аgravery.com

Добавил: CNTB, 24.09.2020, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 12 | Загрузок нет | Рейтинг: 0.0