(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Порошкоподібний замінник м’яса презентували у Фінляндії

Meat-Inform.-12.03.2021

У світі зростає популярність штучного м’яса. Деякі компанії виготовляють його з рослинних інгредієнтів, деякі вирощують в лабораторіях чи на 3D-біопринтерах. Утім є й інші варіанти створення подібних продуктів. Фінський стартап Solar Food пропонує екологічну альтернативу м’ясу і молоку. “Солеїн” – це жовте борошно, на 65 відсотків складається з білка. Для його виробництва потрібні вуглекислий газ, електрика, бактерії, вода, поживні речовини і вітаміни. А також біореактор. З продукту можна створювати багато білкових страв, зокрема, штучне м’ясо. “Солеїн” не вирощують – його клітини просто культивують в лабораторії. Процес створення білкового борошна вимагає набагато менше ресурсів, ніж виробництво м’яса або молока. Більш того, головний інгредієнт – це вуглекислий газ, надлишок якого в атмосфері є причиною прискорення глобального потепління. На новий продукт покладено великі сподівання. Влада Фінляндії виділила стартапу більш ніж п’ять мільйонів доларів державної підтримки. Очікується, що “солеїн” з’явиться на ринку в 2023 році.

meat-inform.com/

Добавил: CNTB, 11.06.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 17 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0