(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Названо продукти, які не можна заморожувати

AgroNews.ua. -16.09.2021

Всі ми не раз робили заморозки на зиму й не тільки, навіть не підозрюючи, що цей процес може зіпсувати всю користь того чи іншого продукту. Для цього є багато причин, але найголовніша – деякі продукти категорично не можна просто заморожувати. Про це повідомляє Обозреватель, пише agronews.ua.

1. Молочні продукти. Вони просто втратять свою структуру, після заморозки точно розшаруються й втратять всі корисні властивості, а також в них будуть грудки. Це стосується також й йогуртів, майонезів та сметани.

2. Фрукти та овочі. Для заморозки не підходять такі овочі та фрукти як: огірки, баклажани, помідори, кабачки, капуста, груші. Вся справа в тому, що в них багато води, а в умовах низьких температур рідина всередині тільки кристалізується, в результаті ви отримаєте просто пюре.

3. Сир. Після заморозки він стане дуже пухким, буде буквально розпадатися на дрібні частини, до того ж смак його буде просто жахливим.

4. “Легкі” спиртні напої. Шампанське, вино, пиво – гірші варіанти для заморозок, так як в них води більше, ніж спирту. Пляшки при заморожуванні можуть лопнути.

5. Готова їжа. Не можна заморожувати такі готові страви як: паста, гречка, рис. Справа в тому, що рис, наприклад, не можна їсти навіть на наступний день, не кажучи вже про заморожування, гречка під впливом низьких температур втратить всі свої корисні властивості, а паста спочатку перетворитися в один шматок, а при розморожуванні стане кришиися й ламатися на дрібні шматочки.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 24.09.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 13 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.7