(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Названо корисний замінник кави

AgroNews.ua. – 27.05.2021

Екстракт або порошок з коренів кульбаби лікарської застосовують у медицині для поліпшення діяльності органів травлення. А сушені на сонці жовті квіти можна заварювати як чай. Особливо такий напій корисно вживати при кашлі – він поліпшує відкашлювання слизу. Але це також ще не все! Все більше людей звертаються до нього як до заміни ранкової кави! Про це повідомляє life.liga.net, пише agronews.ua.

Рослина кульбаби має довгі жилаві стрижневі корені, які часто скручуються і глибоко занурюються в землю. Відокремте корінь від листя і стебла. Добре промийте прохолодною водою. Ви можете зберегти листя для використання в салатах й квіти для чаю з квітів кульбаби. Наріжте свіже коріння на менші шматочки та запікайте. Як підсмажити коріння кульбаб: Розігрійте духовку до 90 градусів і покладіть коріння кульбаби на деко, застелене пергаментним папером. Залиште коріння кульбаби смажитися на 2-3 години залежно від товщини.Не забувайте перемішувати коріння, щоб уникнути пригорання. Коріння буде готове, коли ви можете легко розірвати його навпіл. Якщо коріння все ще гнучкі, їм потрібно більше часу на обсмажування.Ви також можете запекти коріння  кульбаби на сковороді на середньому вогні. Для цього найкраще підходить чавунний посуд. Він додає димчастого, насиченого смаку смаженим кульбабам. Часто помішуйте і переконайтеся, щоб уникнути спалення коренів. Коріння кульбаби буде готовий до заварювання чаю, коли воно стане темно-коричневими. Ви можете подрібнити висушене коріння у дрібний порошок за допомогою кавомолки, якщо бажаєте. В іншому випадку можна просто використовувати невеликі сушені шматочки коренів.За допомогою маленької каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте корінь кульбаби в окріп і варіть 20 хвилин.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 04.06.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 8 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0