(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Науковці створили гiбрид квасолi i капусти, який виводить з організму радіонукліди

AgroNews.ua. – 05.12.2020

Квагіста – нова рослина,   одержана оригiнальним методом цiлеспрямованої безвекторної передачi спадкової iнформацiї. Вона має спiльнi властивостi батькiвських рослин – квасолi i капусти. Про це повідомляє Iнститут оздоровлення і відродження народів України, пише   agronews.ua.

Квагіста є досить незвичною для українців рослиною, бо має висоту до 2-3 м.  і  стебла, які мають форму бамбука, на якому розташовуються листя. Зовнiшнiй вигляд листя i квiтiв, високi кормовi i харчовi якостi в рослині  вiд капусти, а от  значний вмiст бiлку i нектару – вiд квасолi. Як інформують селекціонери, гібрид є  морозостiйким і може переносити  5-7 градусів морозу. Квагіста зовсім невибаглива до грунтiв i клiматичних зон, росте i плодоносить вiд Пiвдня України до Пiвночi Росiї.   В перший рiк вегетацiї перевищує кормовi та харчовi сорти капусти в 1,5 – 2,5 рази. Квагiста цiнна кормова i дiєтична рослина. Молоде листя використовують для салатiв i голубцiв. Гібрид  регулює травлення i корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, виведеннi токсичних речовин i радiонуклiдiв, при атеросклерозi i зхворюваннях щитовидної залози.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 15.01.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 17 | Загрузок нет | Рейтинг: 0.0