Науковці створили гiбрид квасолi i капусти, який виводить з організму радіонукліди
AgroNews.ua. – 05.12.2020
Квагіста – нова рослина, одержана оригiнальним методом цiлеспрямованої безвекторної передачi спадкової iнформацiї. Вона має спiльнi властивостi батькiвських рослин – квасолi i капусти. Про це повідомляє Iнститут оздоровлення і відродження народів України, пише agronews.ua.
Квагіста є досить незвичною для українців рослиною, бо має висоту до 2-3 м. і стебла, які мають форму бамбука, на якому розташовуються листя. Зовнiшнiй вигляд листя i квiтiв, високi кормовi i харчовi якостi в рослині вiд капусти, а от значний вмiст бiлку i нектару – вiд квасолi. Як інформують селекціонери, гібрид є морозостiйким і може переносити 5-7 градусів морозу. Квагіста зовсім невибаглива до грунтiв i клiматичних зон, росте i плодоносить вiд Пiвдня України до Пiвночi Росiї. В перший рiк вегетацiї перевищує кормовi та харчовi сорти капусти в 1,5 – 2,5 рази. Квагiста цiнна кормова i дiєтична рослина. Молоде листя використовують для салатiв i голубцiв. Гібрид регулює травлення i корисний при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, виведеннi токсичних речовин i радiонуклiдiв, при атеросклерозi i зхворюваннях щитовидної залози.
agronews.ua