(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

На Закарпатті вивели жовтий сорт ківі, який витримує до -22 градусів

AgroNews.ua. -19.05.2019 

Український дослідник Генріх Стратон вивів новий сорт ківі – Голд ківі. Перший урожай одержано на 4-річних рослинах, повідомляє agroday.com.ua

Зараз триває випробування сорту. Експеримент з вирощування в с. Сторожниця Ужгородського р-ну Закарпатської області показав, що рослина у відкритому грунті витримує температуру -22 ° С. Це був мінімальний зафіксований показник. За словами дослідника, маса плодів поки зафіксована на рівні 40-50 грамів. Чи є це їх сортовий характеристикою, з’ясує в наступному сезоні. Стратон допускає, що причина може бути і в інших факторах – умови розвитку, грунт, запилення, вік рослини. Жовті ківі мають особливий присмак, не характерний для зелених. І, ймовірно, підвищений вміст каротиноїдів.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 28.05.2019, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 26 | Загрузок нет | Рейтинг: 0.0