(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

На Одещині почали виготовляти солодку пастилу з винограду без додавання цукру

Агрономія сьогодні.-11.11.2021

В Україні здоровий спосіб життя набуває все більшої популярності і стає рушієм ринку харчових продуктів. Так, зокрема, зростає попит на корисні солодощі.

Нещодавно на ринку України з’явився новий продукт – солодка виноградова пастила без цукру. Тетяна Шмаглюченко, директор компанії «‎ВІН‘С» (Одеська область)‎, що спеціалізується на виробництві столового винограду, прагнула знайти корисні солодощі  для сина, але не відшукала у магазинах продукту, який був би стовідсотково натуральним та достатньо смачним. Тож власниця виноградників вирішила створити такий продукт самотужки і зараз вона виготовляє смаколики не лише для родини, а й на продаж. «Відкриттям цього року для мене стала пастила з винограду. Це була авантюра та експромт. Мій син не любить тонку пастилу, а та, що доступна в кожному магазині, мені не подобається. Часом домашні перемовини вимагають солодкої валюти та треба покласти щось солодке в школу. А чому не виноград? Родзинки їсти смачно але не зручно, це має бути щось смачне та невеличке, що зручно відкрити та з’їсти. Вирішили зробити товсту пастилу. Першу партію виноградної пастили ми ставили сушитися без ілюзій на шедевр, але отримали дещо дуже незвичне, ароматне та солодке. Я зазвичай виноград Юпітер їм без шкірки, для мене вона щільна, хоч в ній і знаходиться більшість вітамінів, антиоксидантів та антоціанів. А тут вдалося її зберегти і це навіть збагатило смак», – розповіла Шмаглюченко. За її словами, обладнання для переробки винограду, зокрема, інфрачервону сушарку, фермерка отримала завдяки підтримці Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP). Тепер підприємиця виготовляє білі та чорні родзинки і пастилу. Ціна останньої – 100 грн за 200 г. Реалізовує свою крафтову продукцію пані Тетяна онлайн.

agronomy.com.ua/

Добавил: CNTB, 26.11.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 33 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0