(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Міні-чері та кольорові томати здобувають неабиякої популярності

 AgroGuide.-25.12.2019

Червоний, рожевий, жовтий, чорний томати стали витісняти з ринку червоні гібриди. Про це розповів  Артем Оголь, менеджер компанії «Сакура Юкрейн».

«Культура споживання овочевої продукції в нашій країні дуже сильно змінилася. Наприклад, років 10 назад рожевий із жовтий томати вирощували в невеликих обсягах виключно для власного споживання. А на ринку продавали тільки червоний томат. Зараз все змінилося», — цитує Оголя uhbdp.org. Те ж саме, за його словами, відбувається з черрі-томатами.«Зараз стрімко розширюється культура споживання страв з використанням маленьких томатів черрі. В ресторанах звичайний великий томат вже не користується попитом, адже доставляє купу незручностей кухарям: його потрібно різати, з нього витікає сік та псує зовнішній вид страви. Натомість HoReCa замовляє томати черрі – вони маленькі, зручні, пружні та соковиті. А ще смачні та більш солодкі», — говорить фахівець. Окрім цього, черрі можна зберігати набагато довше, ніж звичайний томат. У зв’язку з цим на ринку насіння почала розширюватися сама лінійка томатів, з’явилися більш дрібні, сливоподібні, грушоподібні, томати різних кольорів, смаків, форм, що вже присутні на прилавках. За його словами, культура споживання в європейських країнах змінюється навіть ще швидше.«В інших країнах з’явилися подарункові коробки з черрі-томатами на кшталт наших коробок з цукерками. Це певний вид черрі томатів, які коштують дуже дорого та відрізняються яскравими смаковими якостями. Це певний сегмент преміум-томата, вирощувати який може дозволити собі не кожний», — розповідає він. Одна насінина таких гібридів обходиться фермеру в 100 грн. Незважаючи на таку високу цінову політику, ці гібриди вирощують, і це таки набирає популярність. Інший цікавий приклад, який варто взяти до уваги – це свіжі салати, що продаються вже в готовому вигляді. У наборі є невеликий пакетик з оливковою олією, якою ви поливаєте салат, перемішуєте та миттєво отримуєте готову корисну страву, а також заощаджуєте власний час на приготування. «Брак часу та бажання харчуватися здоровими та якісними продуктами задають нові орієнтири: овочі-снеки – ще один новий тренд в агро. Це міні-овочі, які використовуються в маленьких зручних упаковках для швидкого споживання, – розповідає Едуард Мальченко, менеджер селекційно-насіннєвої компанії Rijk Zwaan) – Для снеків використовують культури дуже маленьких розмірів, так звані «бебі-овочі», що мають високі смакові та якісні показники: моркву, томат, огірки, перець».

agro.guide/

Добавил: CNTB, 28.05.2020, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 28 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0