(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Користь гарбуза – цікаві факти

Яскраво помаранчевий колір гарбуза, здавалося б, ввібрав в себе незбагненну і безкрайню енергію сонця. В цій дивній ягоді є практично все, що необхідно людині для здорового життя – величезна кількість вітамінів і мікроелементів, здатних «налаштувати» організм і дати йому нову порцію життєвої енергії. Є 13 фактів про користь гарбуза, які багато хто з нас навіть і не знали.

Факт перший. Всі ми прекрасно знаємо, що за вмістом бета-каротину лідируючі позиції займає морква. Але гарбуз її випередив, адже в ній вмісту цього елемента в кілька разів більше.

Факт другий.  Для людей з залізодефіцитною анемією гарбуз є справжнім порятунком, адже в ньому є цинк, мідь та інші елементи, які беруть активну участь у кровотворенні. Більш того, цинкові солі позитивно впливають на чоловічу потенцію. І в цьому теж величезна користь гарбуза.

Факт третій. Якщо ви не хочете швидко старіти, то їжте побільше м’якоті і насіння, адже в них є вітамін Е, що затримує процес старіння.

Факт четвертий. Гарбуз дуже «легкий» для організму. Він чудово сприймається, а всі мікроелементи і вітаміни ефективно засвоюються. Якщо вживати цю ягоду в сирому вигляді, то можна домогтися покращення роботи жовчного міхура. У деяких випадках таке харчування дозволяє швидко зняти запалення в кишечнику.

Факт п’ятий. Для людей, які страждають гастритом, гарбузовий сік є справжнім порятунком. Крім цього, гарбуз вважається одним з найбільш ефективних сечогінних рослин.

Факт шостий. Якщо у вас застуда або ангіна – негайно пийте гарбузовий сік, адже він не тільки підвищує імунітет, але і ефективно лікує горло.

Факт сьомий. Дуже корисний сік і для зубів, він зміцнює емаль наших зубів ефективно запобігає появі карієсу.

Факт восьмий. Дуже приємним на смак і корисним є гарбузовий медовий відвар, який вважається одним з найбільш ефективних заспокійливих засобів. Якщо ви мучитеся від безсоння – тоді скористайтеся цілющими властивостями гарбуза.

Факт дев’ятий. З деякими шкірними проблемами чудово справляється гарбузова м’якоть. Наприклад, опіки або докучливі запалення заживуть швидше, якщо їх обробити відваром або кашкою гарбуза.

Факт десятий. Про користь гарбузового насіння в плані позбавлення від глистів відомо давно. Але їх потенціал на цьому не закінчується. Насіння чудово рятують майбутніх мам від токсикозу, позбавляючи їх від набридливої нудоти.

Факт одинадцятий. Людям з діабетом, виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки, гастритами їсти гарбуз не бажано.

Факт дванадцятий. Для заощадження користі гарбуза і взимку, необхідно зберігати ягоду в підвалі або на заскленій лоджії. При цьому температура повітря в процесі зберігання не повинна бути вище +15 ° С і нижче +2С

Факт тринадцятий. На гарбуз дуже згубно впливає сонце, тому в разі його зберігання на лоджії бажано від променів його берегти. При цьому боками плоди не повинні торкатися.

Факт чотирнадцятий. М’якоть цієї ягоди дуже часто застосовується у виготовленні хліба, десертів і т.п. В якості добавок до салатів може застосовуватися смажене гарбузове насіння. Їстівними є навіть квітки.

Ось така цікава ягода. Будьте здорові.

http://vk-kp.info/novyny-ukrainy-ta-svitu

 

Добавил: CNTB, 23.10.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 20 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0