(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Яскраві млинці на Масляну: простий рецепт оригінальної страви

Газета по-українські.-28.02.2020

Млинці на Масляну фарбують спеціями. Виходять не лише яскраві, а й з пряним ароматом. На півлітра молока додає столову ложку приправи. Наприклад, куркуми. Також додаю в тісту овочеві соки. Вони дають колір і не шкодять здоров'ю. Про це розповідає киянка Наталія Осіпчук. Інгредієнти: 300 мл молока, 100 мл води, 50 мл сметани або вершків, 1 яйце, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. солі, 50 мл олії. Приготування: З'єднати всі інгредієнти і залишити на 30-40 хв. Поки тісто відпочиває, покласти в чашу блендера 100 г печеного буряка і подрібнити. Вимити блендер і покласти 100 г попередньо розмороженого шпинату. Розкласти кольорові пюре у різні миски. Вилити половину тіста у шпинат, іншу половину - у бурякове пюре. Ретельно перемішати тісто в обох ємностях. Почерзі спекти тонкі млинці та викласти на тарілку до охолодження. Викласти всередину по 2 ст. л. начинки і загорнути, як конверт. Святкування Масниці тривають протягом тижня. У ці дні традиційно готують млинці або вареники. Аби за тиждень страва не набридла, урізноманітнюють меню завдяки різним начинкам.

Gazeta.ua

Добавил: CNTB, 04.03.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 31 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.8