(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Яскрава Масниця: дали рецепт кольорових млинців

Газета по-українські.-01.03.2020

У столиці на ВДНГ почалося святкування Масниці. Відвідувачі прийшли на народні гуляння та смакування млинцями. Вони символізують сонце, тому обовязково мають бути круглими. а от кольори різняться. В одних жовті чи шоколадні. Дехто ж смажить їх різнокольоровими. Млинці готують на крепниці. Вона виглядає, як велика сковорідка з плоским дном і без ручки. Або просто кругла чавунна поверхня. Господині змагалися одна з перед одної за краще приготовані млинці та приготовлені начинки. Трендом цього року стали шпинатні млинці.  Інгредієнти: 100 г замороженого шпинату, 1 цибулина, 50 мл білого сухого вина, 50 мл вершків, 1 склянка молока, 2 яйця, 150 г борошна, 150 г розтопленого вершкового масла, 100 г курячого філе, 100 г печериць, 50 мл вершків, 100 г твердого сиру. Приготування: Підсмажити цибулю та порізаний шпинат на вершковому маслі. Налити вино та вершк і тушкувати 20 хв. Зняти з плити і додати молоко з яйцями. Поступово насипати просіяне борошно та додати 150 г розтопленого вершкового масла. Налити тісто черпаком, щоб вийшов тонкий млинець. Перевернути лопаткою на іншу сторону. Посередині покласти 3 ст. л. м'ясної начинки і посипати сиром. Загорнути млинці, як конверт. Перевернути лопаткою на іншу сторону. Для начинки порізати гриби та курятину. Підсмажити та тушкувати з вершками. "Традиція" святкувати Масляну в Україні з "блинами" започаткувалась 50 років тому за часів генсеків Хрущова та Брежнєва. Саме вони розпочали нову хвилю зросійщення українських міст", - написав Володимир Олдер.

Gazeta.ua

Добавил: CNTB, 04.03.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 20 | Загрузок нет | Рейтинг: 4.2