(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Якiсне вино – елiксир здоров’я!

Напої.Технологiї та iнновацiї.-2020.-№4 (липень-вересень).-С 48.

Вино пiдтримує здоров’я мозку. До такого висновку дiйшов американський нейробiолог Гордон Шеферд  iз Єльського  унiверситету, передає УНН.

Пiд час вживання вина активiзується більше мозкових осередків, нiж під час вирiшення математичних задач. Напій взаємодіє з повітрям, унаслідок чого різні рецептори та системи організму (смакові, нюхові, діафрагма, горло) надсилають у мозок сигнали різного характеру.  Як наслідок – в організмі відбувається складний когнітивний процес, - розповідає Гордон Шеферд. Учений пояснює, що молекули вина подразнюють смакові та нюхові рецептори. Вони надсилають у мозок ароматичний сигнал, в результаті чого запускаються додаткові системи організму, які відповідають за емоції, задоволення, память тощо. Окрім того, раніше американські вчені довели, що червоне вино – це хороший засіб для боротьби з психічними захворюваннями. А вчені з Канади дослідили, що вино допомагає організму чинити опір коронавірусній інфекції. 

www.techdrinks.info

Добавил: CNTB, 18.02.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 8 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0