(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Гостре морозиво відзначає 101-й день народження

Газета по-українські.- 24.01.2020 

Сьогодні, 24 січня, у світі відзначають День ескімо.

"Ескімо-пай", або "пиріг ескімоса", - саме так 1919 року назвав свій винахід американець Крістіан Нельсон з міста Онава штат Айова. Так цьому десерту цього року виповнився 101 рік. У своїй кондитерській чоловік випадково облив брикет вершкового морозива шоколадом. Перші 200 порцій розлетілися, наче гарячі пиріжки. За 3 роки Нельсон запатентував свій винахід та розпочав масштабне виробництво глазурованого морозива. До середини 1930-х років ескімо набуло шанувальників у світі і не втрачає своєї популярності досі. Ось незвичайні рецепти морозива: З червоним перцем. інгредієнти: Молоко - 450 мл; Вершки 33% - 150 мл; Яєчні жовтки - 6 шт.; Цукор - 60 г; Молочний шоколад - 50 г; Чорний шоколад - 200 г; Ваніль - 1 стручок; Сіль - 0,5 ч. л.; Червоний перець - 1 стручок. Приготування:Червоний перець подрібнити у млинку для кави. Молоко, вершки, сіль, перець і насіння ванілі змішати в каструлі з товстим дном. Довести до кипіння і зняти з вогню. Жовтки розтерти з цукром і додати до них молочну суміш. Варити на повільному вогні, постійно помішуючи, 10-15 хвилин. Шоколад розтопити на водяній бані. Влити в молочну суміш і перемішати блендером. Дати суміші охолонути. Розкласти по формах і поставити в морозильник. З пармезаном. інгредієнти: Вершки 33% - 500 мл; Цукрова пудра - 110 г; Пармезан - 120 г. Приготування: Вершки з цукровою пудрою змішати в сотейнику і поставити на повільний вогонь. Постійно помішуючи, довести їх до кипіння. Коли почали з'являтися бульбашки, всипати тертий пармезан, помішувати до розчинення. Перелити морозиво в форми, дати охолонути до кімнатної температури. Потім заморозити. Кукурудзяне. Інгредієнти: Кукурудза консервована - 1 банка; Сметана - 400 г; Вершки 20% - 450 г; Цукор - 150 г; Ванілін - 1 щіпка; Кукурудзяні пластівці - 0,5 склянки. Приготування: Вершки розігріти на повільному вогні. Додати до них зерна кукурудзи і ванілін. Всипати цукор, постійно помішуючи. Перекласти масу в блендер і перетерти до однорідної маси. Додати сметану, перемішати. Залити в форму для морозива і прибрати в морозильник на 3 години. Витягнути морозиво з форми, подавати з кукурудзяними пластівцями.

Gazeta.ua

 

Добавил: CNTB, 22.01.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 13 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0