(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Цікаві факти про авокадо

Цей смачний і корисний фрукт відкрили для себе багато гурманів. І не дивно – в авокадо багато вітамінів і корисних легкозасвоюваних жирів, до того ж його смак досить нейтральний, щоб на його основі готувати соуси і закуски. Ось кілька цікавих фактів про авокадо.

Найпопулярніша страва, яку готують з авокадо, це соус гуакамоле. Він має мексиканські коріння, і готується з розім’ятої м’якоті авокадо з лимонним соком, гострим перцем, м’якоттю помідора і кінзою, приправлений сіллю і меленим перцем.

У Мексиці з авокадо варять супи, готують другі страви. Так як авокадо має нейтральний прісний смак, він добре підлаштовується під будь-який набір продуктів, тому він часто є основою для соусів, заправок, паштетів, коктейлів і навіть морозива.

Авокадо, незважаючи на нейтральність смаку, смачний і поживний. Не містить жирів, які не засвоюються, в ньому немає вуглеводів і його сміливо можна віднести до категорії дієтичних і дитячих продуктів. В ньому мінімум цукрів і відсутній холестерин. При всьому при цьому авокадо – ситний і калорійний продукт, тому зловживати ним не варто.

Авокадо за смаком схожий на овоч, але вважається фруктом. Росте він на деревах сімейства лаврових – найближчий родич того самого лавра, з якого робили вінки в Стародавній Греції.

Авокадо ще називають лісовим маслом – за ніжність і маслянистість м’якоті і аллигаторовой грушею – за схожість шкірки з крокодилячою шкірою.

Назва авокадо придумали іспанці, які першими в Європі відкрили цей корисний фрукт. А стародавні ацтеки називали його словом, яке сьогодні перевели як «яєчко».

У світі існує 400 сортів авокадо – всі вони різні за кольором, розміром і вагою. Звичні нам авокадо – середній варіант, вага кожного плоду близько 250 грам.

Збирають урожай авокадо, коли плоди дозріють, але при цьому не стануть м’якими. Дерево може зберігати стиглі плоди авокадо, не скидаючи, протягом декількох місяців.

Визначити стиглість авокадо досить складно. Твердий плід залиш дозреваться – його м’якоть тверда і несмачна. Переспевший плід кашоподібний, тому уникай покупки м’яких темних плодів. Зберігати незрілий авокадо в холодильнику не можна, він задубеет ще більше. А половинку стиглого можна зберігати в холодильнику збризнутими лимонним соком протягом декількох діб.

Розрізати авокадо легко, потрібно провести ножем уздовж по колу навколо кісточки, а потім просто повернути половинки в різні сторони – авокадо легко розійдеться навпіл. Авокадо, як і яблука, швидко окислюється, тому не забувай збризкувати його м’якоть соком лимона або лайма.

http://sgotov.com

Добавил: CNTB, 04.06.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 10 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0