(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Чим небезпечна упаковка для продуктів: відповідь науковців

24 Здоров’я.-23.04.2018

Упаковка для продуктів містить небезпечні для здоров'я наночастинки оксиду цинку. Вони проникають в їжу і негативно впливають на функції кишківника.

Такий висновок зробили вчені з Університету Бінгемтона, пише портал Ukrhealth. Ці частинки оксиду цинку ZnO здатні змінювати те, як кишечник людини поглинає поживні речовини. Останні потрапляють з упаковки на їжу, а їжа – у організм. Наночастинки оксиду цинку додають в різні типи упаковки для харчових продуктів. Ці дрібні частинки можуть порушити функцію кишечника, – зазначили дослідники. Щоб це дослідити, вчені використали модель кишечника. Наночастинки після потрапляння в організм осідають на мікроворсинках кишечника, вони зменшують здатність поглинати поживні речовини із їжі. Вони є в упаковці таких продуктів як кукурудза, курка, тунець і спаржа. До ZnO виробники додають компонент з протимікробними властивостями, що захищає від зміни кольору упаковки."Наночастинки дуже малі і легко можуть проникати в клітини організму. Що ще більш тривожно, вони можуть пройти через клітинні мембрани, потенційно порушуючи їх активність", – зазначили науковці.

https://health.24tv.ua/chim_nebezpechna_upakovka_dlya_produktiv_vidpovid_naukovtsiv_n956857

Добавил: CNTB, 18.06.2021, в категорию Цікаві факти
Просмотров: 15 | Загрузок нет | Рейтинг: 5.0