(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Нові розробки вчених наближають створення м'яса з пробірки.

Штучне м'ясо зможе зробити світ гуманнішим і захистити природні ресурси нашої планети. Технологічно створювати його все ще дуже складно, проте нові розробки вчених наближають нас до цього. Існує думка, що через кілька років можна ...

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 06.03.2017

Нова технологія перетворює морську воду у придатну для вживання.

Українські вчені у різних галузях науки зробили чимало важливих відкриттів. Цього разу відкриття стосується морської води та перетворення її у прісну. Професор Одеської державної академії холоду розробив технологію опріснення морської води, яка робить її придатною для пиття. Морська вода особливим чином кристалізується, а з поверхні кристалів видаляються шкідливі домішки та солі. У результаті отримують високоякісну воду для пиття.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 06.03.2017

Багато людей вважають, що цитрусовi бiльш кориснi, нiж нашi яблука чи грушi. Однак, це не зовсiм так.

Зима асоцiюється у нас саме з цитрусовими - лимонами, апельсинами, мандаринами. Усi цi фрукти мають високий вмiст вiтамiну С.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 28.02.2017

Список продуктів, які можуть допомогти вашій шкірі залишатися здоровою і сяючою протягом усього зимового сезону.

Настання холодів може завдати шкоди вашій ніжній шкірі, тому фахівці підготували список продуктів, які допоможуть організму справитися з зимовим стресом.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 28.02.2017

Український Інститут картоплеводства вивів два види картоплі з яскравим забарвленням всередині. Один сорт – Солоха - має насичений фіолетовий окрас, другий під назвою Хортиця – червоний...

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 21.02.2017

Довгий час вважалося, що лимон дуже ефективний при боротьбі з грипом та іншими простудними захворюваннями. Недавні дослідження допомогли виявити конкурента для цього цитрусового. Ним виявився банан.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 21.02.2017

Исследователи из университета Айовы обнаружили вещество, которое вырабатывается в печени и регулирует потребление сахара. Съел целую шоколадку и запил ее газировкой? Тут-то и выбрасывается в кровь нужный гормон – 

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 21.02.2017

Здійснено самий справжній прорив у сучасній науці. Вченим вдалося створити яйце без курки і молоко без корови.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 13.02.2017

Які продукти варто «реабілітувати», тому що їх незаслужено записали у «шкідливі», розповідає Тетяна Залєтова, лікар-дієтолог, науковий співробітник відділення серцево-судинної патології ФГБУН «Федеральний дослідний центр харчування і біотехнології».

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 13.02.2017

Компанія Edipeel заявила про створення нового покриття для фруктів, яке є екологічним і при цьому вдвічі подовжує строк придатності продукції.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 06.02.2017