(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Інституті ядерної фізики СО РАН вчені розробили нову технологію прискорювача для електронної холодної пастеризації продуктів. За допомогою такої пастеризації термін зберігання свіжих продуктів харчування збільшується в кілька разів.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 30.01.2017

Вчені заявляють, що незабаром може з'явитися абсолютно новий фрукт під назвою Super Nova.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 30.01.2017

У кулінарії застосовується велика кількість рослинних олій. Рослинну олію виробляють з насіння олійних культур. З кожної культури видобувають свій вид олії, наприклад, соняшникову, кукурудзяну, оливкову, рапсову, конопляну, лляну тощо. Рослинні олії багаті на фосфатиди (лецетин, що регулює вміст холестерину в організмі та сприяє накопиченню білків), стерини (гальмують всмоктування холестерину з кишечника), а також вітаміни групи E (токоферол)....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.01.2017

Існує безліч легенд щодо того, як людство відкрило кавове дерево. Одна з них переконує нас у тому, що названий духмяний продукт знайшли... кози. А сталося це так. Арабський пастух звернув увагу на те, що його кози, обгризаючи плоди й листя маловідомої йому рослини, ставали жвавішими....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.01.2017

Ми маємо контакт з водою кожен день, проте не завжди замислюємось про цю просту, але, в той же час, складну речовину....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.01.2017

Цветы для использования в кулинарии не должны быть опрысканы пестицидами. Промойте их аккуратно в воде и обсушите на бумажных полотенцах....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.01.2017

Вчені розповіли, що нові сорти овочів та фруктів поступаються корисними властивостями аналогам, які були виведені кілька століть назад.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 10.01.2017

Давно відомо, що молоко є надзвичайно корисним продуктом. Зазвичай його радять пити для зміцнення кісток. Але останнє дослідження показує: молоко позитивно позначається і на роботі головного мозку. Цей висновок вчені зробили за підсумками експерименту приблизно з 60 літніми добровольцями.

 

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 10.01.2017

Британські вчені подали ще один аргумент на користь чаювання. Останні дослідження засвідчили, що чай спроможний уповільнювати вікові зміни в головному мозку й попереджувати розвиток недоумства, у тому числі хворобу Альцгеймера. Такими властивостями володіє як чорний, так і зелений чай.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 26.12.2016

Повідомляється, що австралійські археологи зацікавилися втіленням цієї ідеї після того, як був виявлений торговий корабель Syndey Cove, затонулий в 1797 році біля узбережжя Тасманії, - інформує "Оглядач". 

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 26.12.2016