AgroNews.ua. – 26.04.2021
Берлінська інноваційна компанія Formo (раніше – LegenDairy) до 2023 року обіцяє вивести на ринок молочний білок, який виготовляється без використання коров’ячого молока. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.
AgroNews.ua. -20.06.2022
Вікторія та Олексій Сорокіни із Запоріжжя почали розвивати родинну равликову ферму Zap.Ravlik три роки тому. За день до війни у центрі міста відкрили торговельну точку, де можна скуштувати бургер із равликовою котлетою. Наступного дня через початок війни закрили її. Нині вони відновили роботу. Скуштувати равликів і устриць приходять не лише містяни, а й переселенці з Маріуполя та Бердянська. Про це повідомляє agrotimes.ua, пише agronews.ua.
AgroNews.ua. -15.06.2022
Комунальне підприємство «Фрут Банк» мостиської міської ради на Львівщині перекваліфікувалося з переробки фруктів на випуск сухих борщових наборів для захисників України. Про це повідомляє Львівська ОВА на своїй сторінці у Фейсбук ,пише agronews.ua.
Рівненський пивзавод перейменував пиво «Жигулівське» у «Віденське».
За словами директора пивзаводу, це і є перша історична назва його виду пива, яку в 30-х роках змінила радянська влада....
Кожен воює на своєму фронті: волонтерство згуртувало як українців, так і небайдужих громадян по всьому світі: вони дають прихисток переселенцям, купують військове спорядження й харчові продукти, збирають кошти...
«Поляки нам дуже ментально близькі, наші мови схожі», — часто можна почути від тих, хто приїхав до Польщі з-за східного кордону. Проте тут є речі, які можуть вас сильно здивувати. Особливо якщо Польща стала вашим першим закордоном.
По відгуках іноземців, які побували або живуть в Польщі, склався список того, що жителю іншої країни може тут здатися дивним.
Нарікання та невдоволення...
Дві жінки організували власне виробництво та роблять борщ швидкого приготування.
Нагодувати українських солдатів гарячим борщем – завдання не з простих, але не для волонтерок. Вони вигадали унікальний спосіб висушувати інгредієнти для страви, щоб на передовій змогли поїсти смачний гарячий борщ і не витрачати час на приготування! У "Сніданку з 1+1" вони розповіли, як до них спала на думку така ідея і як вони налаштували виробництво...
Попри складну безпекову та економічну ситуацію в країні нішеві аграрні галузі продовжують розвиватися. Зокрема, не зупиняється розвиток амарантової ніші. Уже понад 200 українських господарств мають досвід вирощування амаранту. До того ж розвивається і переробка. Україна навіть виробляє унікальні продукти з амаранту, аналогів яким немає. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua...
У Дніпрі увічнили печиво. Бронзовий мініпам’ятник встановили на оглядовому майданчику у парку. Печиво із хвилями і написом «Дніпро» стало візитівкою міста ще півстоліття тому. ...
Дослідниця Інституту охорони здоров’я та соціального розвитку Фінляндії Ніїна Каартінен розповіла, що житній хліб є найкориснішим, тому що в ньому містяться особливо значущі харчові волокна...