Кияни – ще ті ласуни. Морозиво тут їдять вже багато століть, постійно вигадуючи та смакуючи нові рецепти. Чому колись морозивом торгували лише чоловіки, а у кафе на Хрещатику звільнили всіх офіціантів, що заважало створити рецепт “Каштану” років на 20 раніше та яке морозиво смакує сучасним жителям столиці? Усе це – окрема сторінка в історії Києва.
Сьогодні, 24 січня, у світі відзначають День ескімо.
"Ескімо-пай", або "пиріг ескімоса", - саме так 1919 року назвав свій винахід американець Крістіан Нельсон з міста Онава штат Айова. Так цьому десерту цього року виповнився 101 рік. У своїй кондитерській чоловік випадково облив брикет вершкового морозива шоколадом.
24 січня відзначається «солодке» свято – Міжнародний день ескімо (International Eskimo Pie Day).
Цей вид морозива у 1922 році запатентував власник магазина солодощів з містечка Онава (США) Крістіан Нельсон. Він назвав десерт «Eskimo Pie» - пиріг ескімоса.
Житомирське товариство "Рудь" запустило виробництво нового морозива із замороженого льоду та коктейлю мохіто. Алкоголю там немає. Воно яскраво-зелене, закручене спіраллю на паличці.
9 червня 1786 року вперше надійшло морозиво у продаж...
У Китаї з'явилося морозиво, яке не тане навіть якщо залишити його на столі при кімнатній температурі протягом декількох годин...
Кондитерська компанія АВК почала виробляти м’ясо з рослинної сировини. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці власник компанії, Володимир Авраменко, пише agronews.ua...
Ящик з дванадцятьма пляшками вина, які пробули цілий рік на борту Міжнародної космічної станції (МКС), повернувся на Землю. Разом з “червоним сухим” повернули та виноградну лозу відомих сортів — Мерло і Каберне Совіньон. Після виконаної місії капсула SpaceX Dragon приземлилася в Мексиканській затоці. ...
У коронакризу чимало українців почали експериментувати з хлібопічками, щоб не йти в магазин, балувати себе натуральністю випічки, незвичайними смаками. А пекарні та кондитерські у боротьбі за споживача фантазують над новими рецептами з альтернативних видів борошна, асортимент якого збільшується.
Поняття нішевого борошна різниться в кожній країні...
15 червня 1851 року в американському місті Балтимор Джекоб Фуссель відкрив першу у світі фабрику з виробництва морозива. Після цього десерт перестав бути привілеєм багатих...