(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Новый рекорд Гиннеса по количеству сортов сыра, использованных для приготовления пиццы был установлен в Лионе, Франция....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 08.10.2021

Страви діляться на 4 категорії: холодні, прохолодні, теплі і гарячі. Холодна їжа відбирає енергію і уповільнює процес метаболізму в організмі. Зігріваючі страви, в свою чергу, стимулюють кровообіг, і активізують обмін речовин. Щоб зігрітися холодною зимою, восени, люди вдягають теплі куртки, кофти та іншу зігріваючу одяг. Але є певні страви, які допоможуть зігрітися і відчувати себе комфортно....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 08.10.2021

Можливо, їжа майбутнього — це м'ясо, вирощене в лабораторії, автомати з піцою, генетично модифіковані рослини або риби. Сьогодні людство живе в час швидких змін в харчовій промисловості та отримує всі переваги інноваційних технологій і екзотичної продукції...

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 08.10.2021

Інжир рекомендують їсти при розумовій перевтомі або надмірних фізичних навантаженнях — він чудово знімає напругу і покращує сон.

Неймовірно смачний і корисний інжир (або фіга, або смоківниця звичайна) відноситься до рослин роду Фікус сімейства Тутові. Це одна з найдавніших культурних рослин — спочатку її вирощували в Аравії, а після — в Сирії, Фінікії та Єгипті....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 08.10.2021

Компания Microsoft по случаю выхода новой операционной системы Windows 11 выпустила мороженое ограниченным тиражом. Замороженный десерт называется Bloomberry (цветущая ягода) и имеет черничный вкус. ...

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 08.10.2021

Сезон гарбузів у розпалі. Головний овоч осені багатий на вітаміни, амінокислоти і білки. Гарбуз можна поєднати з м’ясом, з грибами, з іншими овочами. Якщо хочете  солоденького – сміло випікайте солодкі пироги з гарбузом та фруктами і робіть  фреш та коктейлі. Гарбуз – відмінний продукт для профілактики серцево-судинних захворювань, анемії та ожиріння. Споживання овочу покращує процеси обміну речовин, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту і регулює водно-сольовий баланс в організмі. ...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 08.10.2021

Потрібно: 200 г гарбуза, 100 г рису, 1 апельсин, 1 ст. л. цукру, 1 яйце, 200 мл молока,    100 мл води, дрібка солі. Гарбуз натерти на дрібній тертці, налити 50 мл води, накрити кришкою і варити на середньому вогні 15–20 хв. Рис покласти в окремий посуд, залити молоком і 50 мл води. Варити на середньому вогні до готовності близько 15-ти хв. Апельсин розрізати навпіл. З ½ частини апельсина натерти цедру. З обох половинок вичавити  сік. Готовий рис пересипати до каструлі з гарбузом, додати туди сік і цедру апельсина, цукор і дрібку солі, перемішати, потім додати яйце. Вимішувати протягом 2 хв., продовжуючи готувати на невеликому вогні. Накрити кришкою, вимкнути плиту і залишити на 5 хв. Пудинг вразить вас своїм унікальним смаком та яскравим виглядом.

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 08.10.2021

Всесоюзный научно-исследовательский институт мясной промышленности.

Труды ВНИИМП/ Всесоюзный научно-исследовательский институт мясной промышленности

Вып. ХІІ.: Интенсификация технологических процессов производства колбасных изделий и консервов / под ред. В.М. Горбатова. - М., 1962. - 159 с.: рис., табл. - Библиогр. в конце глав...

Категорія: Ретрополичка | Додав: CNTB, 08.10.2021

У болгарській мові перець зветься просто “піпер”, тобто “перець”. По­пулярну назву «болгарський» він отримав завдяки селекціонерам з цієї південної країни. Жовтий, зелений, червоний, помаранчевий — яскраві, соковиті, ароматні плоди не лише доповнюють меню, а й поповнюють організм важ­ливими мікроелементами та вітамінами....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 29.09.2021

Потрібно: болгарський перець  - 9-10 шт., м’ясний фарш - 500 г ,рис - 1 повна склянка, ріпчаста цибуля - 300 г, морква - 200 г, помідори - 700 г, сметана  - 5 ст. л., лавровий лист - 1-2 шт. духмяний перець - 3-4 шт., сіль, чорний мелений перець - за смаком, соняшникова олія - для смаження...

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 29.09.2021