(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

У садах фермерського господарства "Коник" (Закарпатська область) збирають перший ліцензійний в Україні урожай яблук з червоною м'якоттю.....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 08.11.2016

В Ісландії, країні гарячих джерел і вулканів, не обов'язково мати піч або кухню, щоб приготувати хліб. Все, що потрібно, - це тісто, ємність для випікання (або, скоріше, варіння), лопата і отвір в землі. Ви, напевно, не можете зрозуміти, про що йде мова?

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 08.11.2016

    

Вітаємо відвідувачів  рубрики «Тема їжи в мистецтві». Сьогодні  хотілось би розповісти про виставку, від якої одержали яскраві, теплі почуття і яку б  радили, вам, наші друзі,  подивитись. Виставка організована у рамках сімейного проекту «Сімейні цінності – Родинні зв’язки» у Музеї сучасного мистецтва України під назвою «Династія. 100 років у мистецтві».....

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 08.11.2016

Вишукана їжа асоціюється в усьому світі з французькою кухнею. Французи – відомі гурмани. Вони вважають кулінарію видом мистецтва, а відомих кухарів – поетами. Історія французької кухні сягає своїм корінням у  XV століття. Тоді стали з'являтися перші кулінарні книги. Страви готувалися за традиціями маврів, і вже тоді кухня була вишуканою та витонченою. Для додання незвичайного смаку використовувався цукор, він у той час був справжньою розкішшю, мигдаль і молоко. ....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 08.11.2016

Цибулевий суп - ще одне незвичайне, але смачне блюдо французької кухні. Інгредієнти: 3 великих цибулини,  30 грамів вершкового масла, кілька шматочків французького батона, 2 столових ложки оливкової олії, 1 літр яловичого бульйону, 100 грамів сиру, сіль, перець і зелень за смаком. Цибулю треба.....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 08.11.2016

Угорську кухню від інших європейських відрізняє велике розмаїття використовуваних продуктів. Якщо говорити про м'ясні страви, то вони можуть бути приготовані зі свинини, яловичини, телятини, дичини, домашньої птиці. В деяких стравах використовуються різні види м'яса або м'ясо, оброблене різними способами. Важливе місце в національній кухні займають страви з дунайського сома, тіссайської стерляді, балатонського судака. Використовуються і різні овочі: кабачки, баклажани, помідори, капуста, цибуля і солодкий перець. Для приготування приправ часто використовується сметана. Для приготування борошняних виробів традиційно використовується саме угорська мука.....

Категорія: Харчові родзинки. Рецепт тижня | Додав: CNTB, 31.10.2016

Американські вчені стверджують, що визначити корисні продукти всього за 3 секунди допоможе їхній колір.

При цьому вони виводять на перший план усі продукти зеленого кольору, вважаючи їх одними з найкорисніших. У цей список потрапляють: брокколі, ківі, спаржа, авокадо, огірок, зелень, шпинат тощо.Овочі і фрукти зеленого кольору корисні для всіх. Але в першу чергу вони актуальні для тих, хто хоче швидко схуднути без голодувань і виснажливих дієт.А хлорофіл, що міститься в зелених..... 

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 31.10.2016

Вчені придумали, як використовувати ГМО для користі здоров'я. Вони визначили, як можна генетично змінити рис, щоб він був корисніший для здоров'я. Якщо це вийде, то цей продукт допоможе в профілактиці ожиріння, раку і діабету

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 31.10.2016

Фахівці з Кембриджського університету зробили крок в сторону давньої мрії мільйонів людей - «їсти і не товстіти». Тепер всі, хто піклується про стан своєї фігури, можуть їсти шоколад, не побоюючись поправитися.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.10.2016

Молода фірма вирішила внести нотку сучасності в традиційний напій

Gïk – новий сорт вина, який вже з'явився на іспанських прилавках, пише The Local. Від стандартного виду напою його відрізняє колір індиго. Творці вина сподіваються, що їх продукт стане новим хітом у винної індустрії. Головними характеристиками нового ..... 

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 23.10.2016