(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Ми звикли до французького «nature morte» і англійського «still life», проте існує ще один термін,  іспанський, яким сьогодні називають натюрморти - бодегон.

Спочатку цим словом називалися картини, на яких  були зображені продукти, дичина, риби,  кухні, посуд, торговці і кухарі, а також сценки з простолюдинами за їжею та питвом. Такі зображення відносили до жанру бодегонес, який по суті, об'єднував натюрморт і побутову сцену....

Категорія: Тема їжі в мистецтві | Додав: CNTB, 19.04.2018

 Інтелектуальна власність в Україні: наук.-практ. вид.: у 4-х томах/ за заг. ред. О.Д. Святоцького; Акад. прав. наук України, Держ. патент. відомство України, Держ. агентство України з автор. і суміж. прав. - К: Видавничий Дім " Ін Юре", 1999.    

Т.2: Авторське право і суміжні права/ С.О. Довгий, В.С. Дроб'язко, В.О. Жаров та ін.; за ред. Г.І. Миронюка,  В.С. Дроб'язко. - . - 459 с. - Бібліогр.: с.457-459 -  Авт. на обкл. та тит. арк. не зазначені....

Категорія: Тематичні виставки | Додав: CNTB, 19.04.2018

Кілька років тому Райвіс Вайтекунс і його двоюрідні брати Андріс і Гундарс Вайтекунси потрясли латвійську громадськість переворотом у сфері кави. Спочатку вони запропонували холодну пляшкову каву, але вона не прижилась.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 19.04.2018

«Самое счасливое место на земле» скоро станет еще лучше: пивоварня Ballast Point в 2018 году откроет свое представительство прямо в Диснейленде – парке развлечений, расположенном в Анахайме на юге Калифорнии....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 19.04.2018

Вчені з канадського Університету Макмастера представили пластир Sentinel Wrap з прикріпленими біосенсорами, які можуть за специфічними ділянками ДНК сальмонели і кишкової палички визначити, чи заражене м'ясо. Вчені опублікували свою роботу в журналі ACS Nano.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 19.04.2018

Презентацію відкриваємо оглядом рідкісних книг з історії цукрової галузі України

 

Записки Киевского отделения императорского русского технического общества по свеклосахарной промышленности/ ред. Л. Лунд.- К.: Тип. И.И. Горбунова

Т.32. N1. Год 1902. – 360 с....

Категорія: Рідкісні книги | Додав: CNTB, 19.04.2018

Відомий французький винороб Жан-Шарль Буссе (Jean-Charles Boisset) анонсував вихід на ринок своєї нової колекції спиртних напоїв JCB Spirits collection. Відтепер під ім'ям Жана-Шарля будуть випускатися не тільки вина, а й горілка. Про це повідомляє галузеве видання The Drink Business.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 12.04.2018

Популярний соус відтепер можна буде придбати не лише у рідкому вигляді, але й у вигляді тонких нарізаних шматочків.

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 12.04.2018

Завдяки розведенню цукрової тростини на Сурінамі Нью-Йорк перейшов у володіння Британії в 1674 році.  Близько 1 мільйона рабів з африканського континенту привезені європейцями на плантації Ямайки і Барбадосу з 1701 року по 1810 рік для збору врожаю тростини....

 

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 12.04.2018

Креативний ресторан "Геларто" у Нью-Йорку виготовив незвичний продукт - морозиво-суші.

У працівників ресторану виникла ідея по-новому показати усю неповторність японської кухні. З цією метою вони і створили новий тип морозива. "Геларто" викладає світлини нових страв у Інстаграм. Таке морозив можна їсти паличками, бо виглядає воно справді, як суші....

Категорія: Цікаві факти | Додав: CNTB, 12.04.2018