(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

З’ясовано, як Україна забезпечує внутрішній попит на свинину

AgroNews.ua. -20.02.2020

У 2019 році рівень самозабезпеченості України свининою перевищив 95%. А враховуючи всю продукцію свинарства, зокрема субпродукти та жир, склав 88% – на 2% більше, ніж у 2018 році. Про це пише agrotimes.ua.

Про це повідомила керівниця аналітичного відділу асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська, посилаючись на дані Економічного дискусійного клубу. «Торік спостерігалося збільшення промислової пропозиції свинини порівняно з 2018 роком, тоді як імпортна активність була відчутно слабшою», – зауважила вона. Так, реалізація свиней на забій зросла на 4,7% – до 516,2 тис. тонн живою масою, що складає близько 373 тис. тонн у забійному еквіваленті (+3,6% до минулорічного обсягу). Імпорт продукції свинарства у 2019 році, навпаки, скоротився: свинини – на 18,7% (до 23,2 тис. тонн), свинячої печінки – на 3,5% (до 12,58 тис. тонн), інших свинячих субпродуктів – більше ніж на чверть, свинячого жиру – на 10% (до 53,6 тис. тонн). Аналітики Економічного дискусійного клубу оцінюють частку імпортної продукції меншою ніж 13% від ємності ринку, тоді як у 2018 році – майже 15%. Згідно з балансами попиту та пропозиції м’яса ФАО/ЄБРР, імпорт свинини склав 4,7% від річного фонду споживання цього виду м’яса, що на 1% менше, ніж роком раніше. На 2020 рік аналітики м’ясного ринку прогнозують, що імпорт свинини залишиться на минулорічному рівні.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 01.03.2020, в категорию Дайджест