(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Виробникам українського м’яса птиці зняли обмеження для експорту до Сінгапуру

AgroNews.ua. -02.07.2020

Сінгапур визнав сертифікати «Халяль» двох українських центрів сертифікації, що відкриває українським виробникам м’яса птиці нові можливості експорту в цю країну. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Про це повідомляє LIGA.net, пише agronews.ua.

Зазначається, що Ісламська релігійна рада Сінгапуру (MUIS) погодила українські халяльні центри – ТОВ Центр Сертифікації «Халяль» і Центр Сертифікації Halal Global Ukraine для експорту халяльного м’яса птиці і продуктів до Сінгапуру. Можливість експортувати халяльну продукцію мають українські підприємства з виробництва м’яса птиці і продуктів з нього, які були попередньо схвалені компетентним органом Сінгапуру. Як повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, визнання Сінгапуром сертифікатів «Халяль» двох українських центрів сертифікації відкриває українським виробникам м’яса птиці нові можливості експорту в цю країну. Глава МЗС пояснив, що в грудні 2018 року Держпродпотребслужба вже отримала необхідні дозволи від Сінгапуру. Це дозволило сертифікованим українським компаніям за прискореною процедурою отримувати сертифікат від державного Агентства продовольства Сінгапуру.У той же час відсутність сертифіката Халяль обмежувало потенціал експорту, враховуючи структуру попиту в цій країні.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 03.07.2020, в категорию Дайджест