(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Виробникам морозива розробили настанови для впровадження НАССР

AgroPortal.ua.- 24.03.2021

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило Настанови для операторів ринку харчових продуктів, в управлінні яких перебувають потужності з виробництва та обігу морозива.

Відповідний наказ № 546 було затверджено 16 березня 2021 року. Документ розроблено у співпраці з Асоціацією українських виробників «Морозиво і заморожені продукти», йдеться у повідомленні міністерства. «Настанови покликані розяснити виробникам морозива як виконувати вимоги законодавства України з безпечності та окремих показників якості харчових продуктів», — пояснюють у Мінекономіки. У настанові вказані покрокові інструкції з конкретними прикладами та зразками документів які стосуються вимог до: - планування, стану приміщень і комунікацій на потужностях; - безпечності води, льоду, пари, допоміжних матеріалів для переробки харчових продуктів; - предметів і матеріалів, що контактують з харчовими продуктами; - чистоти поверхонь; - здоров'я та гігієни персоналу; - захисту харчових продуктів від забруднення; - поводження з харчовими відходами; - зберігання та транспортування харчових продуктів; - контролю за технологічними процесами; - маркування харчових продуктів тощо.«Це допоможе виробникам уникнути помилок та необґрунтованих витрат при впровадженні системи НАССР, побудувати ефективну систему НАССР та почуватися впевнено під час проходження заходів офіційного контролю. Ми, як споживачі, теж матимемо зиск з цього — морозиво буде не лише смачним, але й безпечним», — підкреслив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Глущенко.

agroportal.ua

Добавил: CNTB, 01.04.2021, в категорию Дайджест