(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Виробництво справжніх сирів виросло на 3,5 %

AgroGuide.-25.04.2019

 

Сегмент сирів свіжих неферментованих в Україні демонструє зростання за рахунок збільшення вітчизняного попиту та стійкого експортного.

Зокрема, у лютому зафіксовано зростання у обсягах виробництва на 3,5% проти показника у 2018 році (6,228 тис. т проти 6,017 тис т). За два місяці року позитивна динаміка склала 4,3% (12,135 тис. т проти 11,634 тис. т). Прогнозується зростання внутрішньої пропозиції за рахунок зростання пропозиції сировини та постачання її на заводи. Такими даними ділиться Рада з питань експорту продовольства. Станом на кінець лютого обсяг запасів готової продукції становить 865 тон. Експорт сирів всіх видів у березні становив 636 т, що перевищує 12,7% показник лютого, але на 29% нижче ніж за аналогічний місяць 2018 року (900 т). Загалом за перший квартал експорт сирів всіх видів становив 1,647 тис. т на загальну вартість $5,9 млн. Основними покупцями були: Республіка Молдова – 32,15%, Казахстан – 26% та Єгипет – 17%. Основними експортними позиціями у березні були: Республіка Молдова – тверді сири з вмістом жиру 40%, сири кисломолочні з вмістом жиру 40%, моццарела з вмістом жиру 45% та сир «Російський»; Казахстан – сир напівтвердий з містом жиру 45%.

аgro. Guide/

Добавил: CNTB, 08.05.2019, в категорию Дайджест