(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Виробництво курятини в Україні виходить на європейський рівень

AgroNews.ua. -18.05.2018

15 травня французька делегація Технічного Інституту Птахівництва (ІТАVІ) завітала до ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика». У рамках експертної місії провідні спеціалісти Франсуа Кадюдаль і Жонатан Еркюль оглянули одне з найбільших підприємств галузі, на потужностях якого вирощується курятина ТМ «Епікур» без антибіотиків і стимуляторів росту.

Експерти дали кваліфіковану оцінку роботі підприємства та обговорили досвід Європи в галузі виробництва без використання антибіотиків на прес-брифінгу для місцевих ЗМІ. «Наша місія в Україні — поділитися європейським досвідом і рекомендаціями з технічних аспектів галузі, — прокоментував Франсуа Кадюдаль, експерт Інституту птахівництва. — Ми бачимо, що українське птахівництво швидкими темпами сформувало власну структуру та вийшло на якісно новий рівень. Нам важливо визначити, у яких аспектах співпраця між Україною і Францією була б найкориснішою». По-перше, європейська практика передбачає набагато ширший спектр і диверсифікацію виробництва за видами: гусятина, качатина, курятина, індиче м’ясо. Експерти радять українським виробникам розширювати можливості виробництва в цьому напрямі. «Українці у своїх індивідуальних господарствах уже давно вирощують різну домашню птицю, однак у промислових масштабах це поки що слабко розвинуто. Над цим Україна сьогодні й має працювати», — коментує Франсуа Кадюдаль. По-друге, експерт наголосив, що беззаперечний світовий тренд — органічне виробництво, і варто звертати увагу на технологічний аспект: у яких умовах птиця зростає, яке зерно споживає: «Європейські виробники м’яса домашньої птиці працюють без жодних стимуляторів росту та антибіотиків. І тішить, що український виробник вливається в загальноєвропейський і світовий тренд».

agronews.ua

Добавил: CNTB, 24.05.2018, в категорию Дайджест