(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Виробництво цукру в Україні впало на 15%: названа причина

AgroPortal.ua.-05.02.2019

В Україні за результатами 2018/2019 МР виготовлено 1,82 млн т цукру, що на 15% менше ніж попереднього року.

Про це йдеться у повідомленні НАЦУ «Укрцукор». «Всього в сезоні працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн т цукрових буряків, що майже на 10% менше ніж минулого року. Внаслідок зменшення посівних площ та кількості сировини, ми і отримали на 15% менше цукру. Проте, цього вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньо-економічних контрактів», — прокоментувала заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило. За її словами, ще однією причиною скорочення виробництва цукру в 2018/2019 МР стала низька якість сировини. Як повідомлялось раніше, в 2018 році аграріям вдалось отримати рекордну врожайність цукрових буряків, проте цукристість була чи не найнижчою — 16,47%.

agroportal.ua

Добавил: CNTB, 09.02.2019, в категорию Дайджест
| Теги: Виробництво цукру в Україні впало н