(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Виробництво цукру в Україні в сезоні-2019/20 може стати найнижчим із 2013 року

AgroNews.ua. -26.04.2019

Наступного виробничого сезону працюватимуть 34-35 цукрових підприємств проти 42, які працювали цього сезону. Виробництво цукру відповідно також знизиться на 23-29% – до 1,3-1,4 млн тонн. Такі прогнози озвучили в асоціації «Укрцукор».

«Ми вже бачимо скорочення посівних площ під цукровими буряками і, безумовно, це матиме відбиток уже восени, коли запуститься значно менше цукрових заводів, ніж у сезоні-2018/19», – зазначила заступник голови правління «Укрцукру» Руслана Бутило. Враховуючи зменшення посівних площ та кількості працюючих заводів, спричинене світовим профіцитом цукру, прогнозується і значне скорочення виробництва цукру та підвищення цін. «Кількарічний світовий профіцит не найкращим чином позначився на стані виробництва цукру в Україні, – наголосила експерт. – Надлишковий цукор тиснув на ціни і опускав їх все нижче і нижче, далеко за межу беззбитковості виробництва, вимиваючи всі фінансові резерви виробників як у світі, так і в Україні». Наразі доволі складно прогнозувати врожайність і цукристість буряків, сівба яких практично завершена, проте Руслана Бутило припускає, що цукру восени буде наварено 1,3-1,4 млн тонн – найменше з 2013 року.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 08.05.2019, в категорию Дайджест