(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні знизилося виробництво пшеничного борошна на 22%

AГРОПОЛІТ. -16.09.2021

В Україні з початку 2021/22 МР в Україні скорочується виробництво борошна: згідно з даними Держстату, у липні 2021 року в Україні було вироблено 91,1 тис. т пшеничного борошна, що на 22% нижче за показник аналогічного періоду роком раніше (117,1 тис.).

Про це повідомляє apk-inform.com. «Традиційно лідерами з виробництва борошна є Харківська, Вінницька, Київська та Дніпропетровська області, на їх частку щосезону припадає близько 50% всього борошномельного виробництва країни. Однак в липні 2021 року Дніпропетровська область в рейтингу борошномельних регіонів зайняла лише 8 позицію, зробивши всього 3,7 тис. т пшеничного борошна проти 12,4 тис. т у липні 2020/21 МР (-70%)»,  —  ідеться у повідомленні. Таким чином у четвірку основних виробників даної продукції на старті нового сезону увійшли Вінницька, Харківська, Київська та Запорізька області. Сумарний обсяг виробництва ними борошна склав 48,2 тис. т, що на 13% нижче за показник аналогічного періоду роком раніше. Скорочення виробництва борошна призвело і до знижувальної динаміки в експорті даної продукції з України. У період з липня по серпень 2021/22 МР на зовнішні ринки було відвантажено лише 23,9 тис. т української пшеничного борошна, що на 32% поступається показнику аналогічного періоду сезоном раніше (35,2 тис. т)», — додали експерти.

agropolit.com/news/

Добавил: CNTB, 24.09.2021, в категорию Дайджест