(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні значно зросла якість пшениці, – експерт

AГРОПОЛІТ. -25.01.2020

Якість української пшениці у 2019 році значно зросла.

Про це заявив менеджер із технічних та презентаційних питань компанії «СЖС Україна» Олег Оніщенко в інтерв’ю Інформаційно-аналітичному агенству «АПК-Інформ». «Аналіз якості врожаю пшениці за останні 16 років показує, що середній вміст білку в пшениці врожаю-2019 входить до п’ятірки найвищих показників за цей період, а вміст клейковини (механічна відмивка) — до трійки. Згідно зі статистичними даними ІП «СЖС Україна», вміст білку в українській пшениці в середньому зріс з 11,9% (урожай 2018 р.) до 12,58% (урожай 2019 р.), а вміст клейковини (механічне відмивання Глютоматик) — з 22,1% до 26,1%, хоча в останні роки співвідношення вмісту білку та клейковини корелювало зовсім інакше», – сказав Оніщенко. Так, за його словами, в минулому торговому сезоні, 2018-2019 роках, вміст білку не зовсім відповідав очікуваному значенню параметра масової частки сирої клейковини (механічна відмивка). Наприклад, відправляючи суднову партію пшениці з середнім вмістом білку 11,5% і чекаючи на показник клейковини (механічна відмивка) приблизно на рівні 23% (найчастіше реальний вміст клейковини був нижчим від 23%), доводилося більш ретельно контролювати відповідність даного параметра контрактним вимогам за підготовки експортної партії.

agropolit.com/news/

Добавил: CNTB, 31.01.2020, в категорию Дайджест