(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні збільшилась переробка свинини

AgroNews.ua. -02.09.2019

За даними ДССУ обсяги виробництва свіжих та охолоджених свинячих туш та напівтуш у січні-липні скоротилися на 2,8% – до 116 тис. т. Проте сукупне виробництво охолодженого м’яса свиней за цей період, навпаки, додало 3,1% та склало 145,7 тис. т. Про це зауважили в Асоціації свинарів України.

«Так, скорочення випуску свинячих охолоджених півтуш компенсувало збільшення виробництва свинини охолоджених свинячих частин. Зокрема, обсяги виробництва окостів, лопаток та їх необвалених відрубів зросли більш ніж на чверть (+26,6%), а іншої охолодженої свинини – майже на 40%. Хоча питома вага свинячих частин у структурі виробництва охолодженої свинини відчутно менша за виробництво півтуш, додаткові об’єми випуску змогли перекрити втрати та навіть покращити загальний показник порівняно з аналогічним періодом 2018-го», – роз’яснюють в АСУ. Крім цього, спостерігаємо також збільшення виробництва замороженої свинини на 30%, зокрема за рахунок майже трикратно більших обсягів випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів. А от соленої, сушеної та копченої свинини цьогоріч виробили менше на 8%. «Проте частка таких виробів у загальному об’ємі переробки м’яса свиней незначна, тож така зміна не мала критичного впливу. Що стосується загальних обсягів випуску свіжої, охолодженої та мороженої свинини, то за січень-липень 2019-го вони склали 162,5 тис. т, перевищивши минулорічні результати переробки свинини на 4,4%», – додають аналітики.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 15.09.2019, в категорию Дайджест