(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні стали випускати менше горілки

УНІАН: Новини України.-21.02.2020

Виробництво горілки в Україні в минулому році скоротилося на 14%, а бренді – збільшилася на 1,7%.

Виробництво горілки з вмістом спирту менш як 45,4% в Україні у 2019 році скоротилося на 13,9% в порівнянні з попереднім роком - до 10,92 мільйона декалітрів, виробництво бренді, включаючи "Коньяк України", збільшилася на 1,7% - до 2,3 мільйона декалітрів. Про це повідомила Державна служба статистики. Також повідомляється, що обсяг виробництва лікерів та інших спиртних напоїв в Україні в минулому році збільшився на 15,7% у порівнянні з 2019 роком і становить 8,4 мільйона дал. При цьому виробництво ігристих вин зі свіжого винограду (крім вина "Шампанське" та "Шампанське України") скоротилося на 18% - до 2,67 мільйона дал. Виробництво вин міцністю до 15% збільшилася на 4,5% - до 6,42 мільйона дал, а вин із вмістом спирту понад 15% (портвейн, херес та інших) – на 19,1%, до 741,6 тисячі дал. Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, загальне виробництво виноматеріалів в Україні за 2019 рік скоротилося на 50% у порівнянні з 2018 роком - до 9,88 мільйона декалітрів. Виробництво горілки з вмістом спирту менш як 45,4% в Україні у 2018 році знизилося в порівнянні з 2017 роком на 7,1% - до 12,7 мільйона дал, коньяку та бренді - на 5,7%, до 2,2 мільйона дал.

www.unian.ua

Добавил: CNTB, 01.03.2020, в категорию Дайджест