(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні собівартість виробництва цукру зросла на 40%

AgroNews.ua. -11.11.2021

У НАЦУ “Укрцукор” повідомили, що обсяг прогнозованого виробництва цукру у поточному сезоні зможе повністю перекрити внутрішню потребу України у продукті. Однак скільки коштуватиме цукор — поки що під питанням. Про це повідомляє agroreview.com, пише  agronews.ua.

Так, в Асоціації пронозують, що у 2021/2022 МР в Україні виготовлять 1,45 млн тонн цукру, а внутрішню потребу оцінюють у 1,25-1,30 млн тонн. Водночас зазначили, що через подорожчання газу собівартість виробництва цукру зросла щонайменше на 40%, порівняно з 2020 роком. “Для цукрових заводів цей виробничий сезон надзвичайно складний. Особливо через непрогнозовану ситуацію на ринку природного газу. Виробництво цукру з цукрових буряків сезонне і триває в основному 3-4 місяці. На цей час заводам необхідно закупити щонайменше 300 млн куб. м природного газу”, – розповів т.в.о. голови правління НАЦУ “Укрцукор” Назар Михайловин. За його словами, різке зростання цін на газ спричинило збільшення собівартості, відповідно, може спричинити і збільшення гуртово-відпускних цін на цукор у виробників.“Сьогодні через відсутність обігових коштів цукрові заводи змушені продавати цукор нижче собівартості, щоб закупити газ. При цьому вони зазнають значних збитків”, – додав Назар Михайловин.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 19.11.2021, в категорию Дайджест