(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні практично не залишилося натурального згущеного молока

AgroNews.ua. -20.01.2019

В Україні найчастіше підробляють продукти, які містять велику кількість жирів. Зокрема, це вершкове масло, згущене молоко та сири – у цих продуктах молочний жир замінюють на рослинний, розповів голова Правління “Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ” Валентин Безрукий, пише today.ua.

За словами експерта, на ринку практично не залишилося натурального згущеного молока через прагнення виробників здешевити виробництво і зробити рентабельний продукт, оскільки молочний жир – досить дорогий компонент молочних продуктів, відповідно, більш високожирні продукти фальсифікуються частіше. Не було зафіксовано випадків фальсифікату в йогуртах, мало підробок серед представленої на ринку сметани, проте під виглядом кефіру, уточнив експерт, в Україні все частіше продають звичайний йогурт. Часто фальсифікуються тверді сири, включаючи ті, що продаються у великих супермаркетах. Причому більш дорогі сорти сиру фальсифікуються частіше, ніж дешевші, такі, як, наприклад, моцарелла. Експерт розповів, що чим складніше продукт і чим більше у його складі компонентів, тим легше його фальсифікувати. Крім того, більш доцільно для виробника фальсифікувати ті продукти, у яких компоненти дорожчі, проте які користуються щоденним попитом, – це переважно молочні продукти.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 25.01.2019, в категорию Дайджест