(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні погіршиться якість продуктів харчування

AgroNews.ua. -15.11.2021

Щоб залишитись на ринку під час зростання цін на продукцію, виробники економлять на витратах. Про це розповів голова Української асоціації аграрного експорту Дмитро Крошка, пише agronews.ua.

 «Кожен виробник по-різному виходить із цієї ситуації. Він бачить, що на прилавку в магазині продукція стоїть начебто нормально, але на оптовому ринку ціни, навпаки, повзуть униз, незважаючи на те, що продукти користуються сьогодні попитом. Виробник у більшості випадків, бачачи таку тенденцію до зменшення оптових цін, яка відбувається ближче до збирання врожаю, починає просто заощаджувати. Сьогодні питання маржинальності у виробництві продуктів харчування є найактуальнішим. За рахунок зменшення маржинальності виробники намагаються залишитися на ринку та не зменшувати обсяги реалізації своєї продукції», – сказав Дмитро Крошка. Експерт зазначив, що якщо виробники продуктів харчування будуть економити, це не найкраще позначиться на якості їхньої продукції.«Це може вплинути на якість продукції, яка опиниться на полицях супермаркетів і ринках не на краще. Сьогодні це вже можна побачити в магазинах, що продукція не найкращої якості потрапляє на прилавки», – наголосив Дмитро Крошка.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 19.11.2021, в категорию Дайджест