(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні не вистачає потужностей із заморожування та зберігання фруктів і ягід

AgroNews.ua. -29.04.2019

Динамічний розвиток виробництва ягід в Україні викликає необхідність створювати потужності по охолодженню ягоди. Охолодження, зберігання, заморожування, сортування й упакування плодоовочевої продукції є тими технологічними рішеннями, які на сьогоднішній день найбільш затребувані серед учасників плодоовочевого ринку. Про це розповів директор науково-виробничої компанії «Інсолар-Холод», що займається проектуванням і монтажем холодильного обладнання, Анатолій Богдан, пише EastFruit.

«Поясню, чому всі ці рішення актуальні: динамічний розвиток виробництва ягід в Україні передбачає необхідність створювати потужності по охолодженню ягоди, необхідні для успішної реалізації ягід на свіжому ринку, так і для їх заморожування. Природно, що заморожування ягід, а також інших фруктів і овочів – це один з найбільш перспективних сегментів ринку. І цих потужностей зараз Україні катастрофічно не вистачає. Саме через дефіцит потужностей по заморожуванню, в останні два роки частину врожаю малини було просто втрачено. А це такі втрати і збитки, які перевищують потенційні інвестиції в необхідні потужності по заморожуванню»,- пояснює директор «Інсолар-Холод». При цьому він зазначив, що зберігання продукції «зараз актуально, як ніколи раніше». Наприклад, виробникам яблук зараз дуже важливо мати якісні сховища з регульованим газовим середовищем (РГС), які б мінімізували втрати ваги продукції і зберігали її якість і твердість, адже українські яблука поставляються тепер у досить віддалені країни. «Якщо яблуко проводить у дорозі від 25 до 45 і навіть 60 днів після того, як його вийняли з сховища, то якість у нього має бути ідеальним, інакше воно не доїде до споживача»,- зазначає Анатолій Богдан.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 08.05.2019, в категорию Дайджест