(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні набирає популярність споживання равликів

AgroNews.ua. -12.02.2021

Власник української равликової ферми Zap. Ravlik планує відмовитися від експорту своїх виробів і продавати готові продукти на внутрішньому ринку. Про це повідомляє Regionnews, пише agronews.ua.

До такого рішення власник ферми Zap. Ravlik Олексій Сорокін прийшов після того, як у нього склалася складна ситуація з експортом. “Зараз ми виростили, зібрали та приготували страву. Продаємо вже готову їжу. Для нас це набагато вигідніше, ніж експорт. Ми невелика ферма. Пішло б десь 4-5 років, щоб відбити всі інвестиції на експорті. А вже готова страва прибутковіша, плюс у нас люди дуже добре реагують на новинки. Ми вирішили з експортом взагалі зав’язати. Наша мета – це розповсюдити культуру споживання равликів в Україні”, – каже Сорокін. Як приклад, виробник равликів згадав устриці, які раніше теж були нетрадиційною і екстравагантною стравою, а зараз стали звичним “смаколиком”. “З часом м’ясо равликів теж полюблять, як ті ж устриці, – сподівається Сорокін. – Ми знаходимося на старті. Поки ця страва для більшості невідома, але завдяки дегустаціям, ярмаркам, ми потроху знаходимо свого споживача. Кропітка праця, налагоджене виробництво, відпрацьовані рецепти дають результати”.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 18.02.2021, в категорию Дайджест