(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні менше ніж за пів року виробили понад 60 тисяч літрів морозива

УНН.-30.07.2021

За 5 місяців 2021 року виробництво морозива в Україні становило 61,6 тисяч літрів, що більше на 3% ніж за аналогічний період 2020 року. Про це говорили під час зустрічі Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька та Президент Асоціації українських виробників “Морозиво і заморожені продукти” Ігор Бартковський, передає УНН.

За даними Асоціації українських виробників “Морозиво і заморожені продукти” найбільшими регіонами-виробниками морозива в Україні є Житомирська (54,1% від загального обсягу виробництва за 5 місяців 2021 року), Харківська (18,5%), Дніпропетровська (11,2%), Львівська (5,6%) і Кіровоградська (4,5%) області. В Україні виробляється понад 900 видів морозива. Структура асортименту така: з комбінованим складом — 55,4%, пломбір — 22,4%, вершкове — 11,3%, молочне — 1,8%, плодово-ягідне — 9,1%. Найбільш популярним морозивом в Україні залишається класичний пломбір, як в індивідуальній, так і сімейній упаковці (його купують більше 80% населення). Другим за частотою покупок виступає морозиво з фруктовими добавками (близько 40%). Українці найчастіше купують морозиво у вафельному стаканчику. Другим за популярністю морозивом є ескімо на паличці. Крім того, поступово зростає кількість покупців органічного морозива. Також у числі трендів останніх років є зростання продажів морозива на вагу на вулиці та збільшення попиту на морозиво у великій “сімейній” упаковці — від 0,5 до 2 кг.

www.unn.com.ua/

Добавил: CNTB, 18.08.2021, в категорию Дайджест