(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В Україні масово фальсифікують масло та м’ясо

AgroNews.ua. -07.02.2020

Перевірка якості масла, яка проходила в рамках всеукраїнської акції “Стоп, фальсифікат!”, показала, що серед виробленого масла кожна п’ята пачка сфальсифікована. З посиланням на obozrevatel.com, пише Agronews.

Для перевірки було відібрано зразки масла у торговельних мережах чотирьох регіонів: у Сумах, Черкасах, Новій Одесі (Миколаївщина) та в Калуші (Івано-Франківщина). Результати були оприлюднені Держслужбою України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів. Перевірка показала, що приблизно 20% відібраних зразків являють собою підробку. Але категорій сфальшованих продуктів в Україні набагато більше. Так, за даними екс-директора Української асоціації постачальників торгових мереж, економіста Олексія Дорошенка, частка продукції, яка фальсифікується, або продається без сплати податків, оцінюється в 50%.“Якщо говорити в цілому, то за деякими категоріями є порушення в декілька відсотків. Наприклад, ринок пива тінізований на 3-5%. Молочна продукція – на 50%. Найбільш фальсифікованим є ринок горілки – майже на 70%”, – розповів економічний експерт. Також серед найбільш підроблюваних категорій – м’ясні вироби та горілчані вироби, повідомив начальник Головного управління Держспоживслужби в м. Київ Олег Рубан. Він також зауважив, що раніше Служба дійсно фіксувала сфальсифіковану продукцію та продовольчі товари на достатньо високому рівні. “Але вже у минулому році по Києву вийшли на показник в 6-10% від усієї продукції” – підсумував фахівець. При цьому експерт стверджує, що в інших регіонах не так усе добре. Діє правило: чим далі від столиці, тим більше фальсифікату.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 14.02.2020, в категорию Дайджест