(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

В UBTA повідомили основні тези національного діалогу “Трансформація продовольчих систем: український контекст”

УНН.- 16.07.2021

Під егідою Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства економіки України та за підтримки Продовольчої та Сільськогосподарської організації ООН 14 липня відбулося чергове публічне обговорення “Трансформація продовольчих систем: український контекст” в частині напряму “Стійкість до ринкової нестабільності та доступність продуктів харчування для всіх”. У заході взяли участь представники урядових відомств, науки, бізнесу, громадських та бізнес-асоціацій, передає УНН із посиланням на UBTA.

Актуалізована під час події тема є частиною заходів в межах підготовки України до Саміту ООН з продовольчих систем, який відбудеться восени 2021 року. “Саміт буде присвячений питанням глобальної трансформації продовольчих систем в контексті досягнення і одним з його результатів передбачається визначення політичних рамок та практичних інструментів для управління компромісами, розробки стратегій трансформації продовольчих систем та розвитку багатосторонніх платформ або моделей управління продовольчими системами”, — зазначили в UBTA. Метою Національного діалогу є досягнення суспільного компромісу щодо бачення розвитку продовольчих систем нашої країни на період до 2030 року. “На першому етапі діалогу, в червні цього року, за участі громадських асоціацій, наукових кіл, виробників, представників влади було визначено три ключові напрями дій, серед яких здорове харчування, дружнє до довкілля виробництво, а також стійкість до ринкової нестабільності та доступність продуктів харчування для всіх. Результуючим документом стане Національна доповідь з планом дій до 2030 року. Пропозиції, надані громадськими організаціями та науковою спільнотою сконцентровані на законодавчих та організаційних заходи в напрямах: зростання ролі України на зовнішніх ринках продовольства, розширення співпраці із гуманітарними організаціями, підтримка малих сільськогосподарських виробників в продовольчих системах (фінансова, організаційна та дорадча підтримка), дотримання принципів екологічної та соціальної відповідальності в процесі виробництва та при реалізації державної підтримки, а також — розвиток інновацій та цифрових перетворень. Дискусія триває”, — прокоментувала директор ННІ неперервної освіти НУБІП України Олена Ковальова. Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко відзначив, що наразі важливим з огляду на зміни у економічних умовах господарювання стоїть питання зовнішньої торговельної експансії.

www.unn.com.ua/

 

Добавил: CNTB, 23.07.2021, в категорию Дайджест