(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Українські виробники цукру обговорять перспективи розвитку галузі

AgroPortal.-27.02.21018

Другий Міжнародний конгрес для виробників та переробників цукрових буряків Sugar World 2018 відбувся 1 березня в Києві.

Про це йдеться у повідомленні одного з організаторів заходу — Національної асоціації цукровиків України. «За останній рік цукрова галузь зарекомендувала себе в якості провідного світового експортера бурякового цукру і показала, що ми можемо бути конкурентними на ринку. Цього вдалось досягнути за рахунок збільшення посівних площ, запуску додаткових виробничих потужностей та підвищення врожайності цукрових буряків. Окрім того, виробництво цукру І-ї категорії в цьому році досягнуло рекордних 50% в загальній структурі, що свідчить про те, що виробники активно модернізують виробництво та інвестують в розвиток сектору», — пояснила провідний спікер Sugar World 2018 та керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило. Проте, за її словами чимало роботи залишається в сфері державної підтримки та регулювання, адже все ще не вирішена логістична проблема та не затверджений механізм переходу виробництва до європейських стандартів. Саме цим питанням і буде присвячений ІІ Міжнародний конгрес для виробників та переробників цукрового буряку Sugar World 2018. «Окрім того, чималу увагу буде присвячено темі експорту. Ми запросили провідних світових трейдерів, які готові ділитись з українськими виробниками своїм баченням України на світовому ринку цукру в умовах профіциту. Це важливий крок, адже раніше нас не розглядали з позиції потужного виробника та експортера», — пояснила експерт. Окрім того, враховуючи гостру потребу виробників цукрових буряків у практичних аспектах технологій вирощування, цьогоріч для них працюватиме окрема секція «Технологія виробництва цукрових буряків». Європейські фахівці поділяться досвідом в сфері вирощування сировини з максимальною урожайністю та цукристістю, а також розкажуть, як вирощувати цукровий буряк в умовах ризику — з урахуванням надзвичайної посухи та надмірних опадів. «Ми зібрали найкращих вітчизняних та світових експертів, які готові передати свій досвід українським аграріям, адже в сьогоднішніх умовах, ми не можемо дозволити вирощувати цукровий буряк неефективно. З кожним роком вимоги сировинних служб цукрових заводів зростають, більше уваги приділяється збільшенню цукристості, вмісту альфа-амінного азоту в коренях, тому потрібно навчити аграріїв відповідати всім сучасним вимогам», — прокоментував аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

agroportal.com.ua

Добавил: CNTB, 12.03.2018, в категорию Дайджест
| Теги: Українські виробники цукру обговоря