(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Українські винороби переходять на коньяк

AgroNews.ua. -17.01.2018

У 2017 році українські винороби виробили 18,7 млн ​​дал виноматеріалів, що майже на 2 млн дал більше, ніж роком раніше. При цьому переробили 270 тис. т. Винограду, з яких виростили самі тільки 42 тис. т., а решта 228 тис. т - купили. Такі дані наводить Держстат.

Примітно, що в минулому році різко збільшилося виробництво коньячних виноматеріалів. Якщо в 2016-му їх виробили 2,1 млн дал, то в минулому році майже вдвічі більше - 3,98 млн дал. Експерти пояснюють таке різке зростання урядовими ініціативами, згідно з якими частка української сировини в коньяку повинна складати не менше 30% починаючи з січня 2018 го. В іншому випадку використовувати на пляшках словосполучення «коньяк України» виробник не зможе. «Тому дуже багато виробників переробляли і закладали на витримку власні коньячні спирти, щоб в майбутньому мати українську частку сировини», - роз'яснив директор Асоціації «Виноградарі та винороби України» В'ячеслав Пономарьов. Разом з тим, скоротилося виробництво виноматеріалів для шампанських та ігристих вин. Якщо в 2016-му третина всіх виноматеріалів вироблялося для цих потреб, то в минулому році - лише 26%. І хоча абсолютні цифри виробництва скоротилися всього на 2% до 4,9 млн дал, експерти пояснюють такі тенденції збільшенням акцизів, через які попит на ігристі вина падає. На відміну від сухих вин, акцизний збір на шампанське в Україні стає дедалі більшим. З 2016-го його збільшили до 11,65 грн. / л, а в 2017-м - до 12,95 грн. / л.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 29.01.2018, в категорию Дайджест
| Теги: коньяк