(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Українцям розповіли, з чого насправді виготовляють сосиски і ковбасу

AgroNews.ua. -18.01.2019

Виробники варених ковбас і сосисок замінюють м’ясо в їх складі соєю та іншими компонентами, які не впливають на смак виробів. Про це повідомив голова Правління “Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ” Валентин Безрукий, повідомляє УНН.

“Щоб здешевити продукт, виробник (варених ковбас і сосисок – ред.) штучно збільшує м’ясну масу за рахунок нашпигування тією ж соєю, додаванням компонентів, які не особливо впливають на органолептики, але при цьому дозволяють отримати більше вихід вироби. А технологічна обробка варених ковбас настільки на сьогоднішній часах серйозна, що ідентифікувати частину складу взагалі не представляється можливим в Україні в принципі”, – зазначив експерт. За його словами, технологія виробництва вареної ковбаси і сосисок дозволяє зробити досить смачний продукт з “не самих хороших” інгредієнтів. При цьому він уточнив, що сирокопчену, в’ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті.

agronews.ua

 

Добавил: CNTB, 25.01.2019, в категорию Дайджест