(044) 279 85 78
cntbhp@gmail.com

Українці все більше їдять імпортних солодощів

AgroNews.ua. -30.01.2019

Імпорт кондитерських та шоколадних виробів до України у листопаді 2018 року зріс до 3,6 тис тонн, що становить 164% від середнього імпорту протягом року. Про це повідомляє прес-служба Ради з питань експорту продовольства (UFEB), передає Укрінформ.

“Згідно з даними Державної митної служби, листопад 2018 року відзначається як місяць з рекордно високим показником імпорту шоколадних виробів – 3,6 тис. тонн. Тоді, як середній обсяг імпорту шоколадних виробів у 2018 році становив 2,2 тис. тонн, тобто зростання складає 164%”, – йдеться у повідомленні. Зазначається, що незважаючи на те, що асортимент і якість українських кондитерських та шоколадних виробів вражає і українські вироби активно експортуються, зростання імпорту не припиняється. Так, загальний імпорт кондитерських виробів у листопаді становив 2,9 тис. тонн. Середній обсяг імпорту кондитерських виробів у 2018 році склав 1,2 тис. тонн, тобто відзначається зростання у імпорті за листопад у 242%. “Попит на кондитерську та шоколадну продукцію спостерігається саме в сезон передноворічних свят, що і характеризує такий високий показник поставок до України. Важливу роль для вітчизняного споживача відіграє висока харчова цінність продукту, яскрава обгортка та аромат”, – інформують у аналітичному відділі Ради з питань експорту продовольства. За інформацією експертів, найбільше кондитерських виробів до України імпортувала Туреччина, а шоколад імпортували з країн Євросоюзу.

agronews.ua

Добавил: CNTB, 09.02.2019, в категорию Дайджест
| Теги: Українці все більше їдять імпортних